full screen background image

Ibra: Moj nogomet je nogomet s ulice

Talijanska La Stampa donosi razgovor sa Zlatanom Ibrahimovićem, najboljim nogometašem Intera, koji je prošle sezone pogocima protiv Parme osigurao klubu treći uzastopni naslov…
Ibrahimović je kao i uvijek bio brz na jeziku, iskren i impulzivan.
– Rođen sam u Malmöu i dio gdje smo igrali nogomet su zvali geto. A, tamo je bilo jako teško igrati. Nije lako preživjeti na ulici u bilo kojem smislu, pa tako i u nogometu. Tamo nije bio dovoljan talent, tamo si morao imati žestoki i neslomljivi karakter. Tamo je trebalo pokazati zube, ponekad i šake – započeo je svoju priču švedski reprezentativac.
– Loš karakter? Je, tako me neki zovu, ali ja odgovaram kako mnogi nogometaši danas uopće nemaju karaktera.
Potom se vratio na svoju životnu priču.
– Moj nogomet je nogomet s ulice. Tamo gradiš svoj osobni stil, tamo sam naučio igrati kako danas igram. Treneri su uvijek imali jako mali utjecaj na mene.
Usporedio je i tri trenera s kojima je radio u Italiji, Capello u Juventusu, Mancini i Mourinho u Interu.
– Capello je na početku samo gurnuo loptu prema meni i tražio da pucam iz svih mogućih pozicija prema Buffonu. I tako satima, danima, tjednima. Bilo je malo dosadno.
– Mancini? Ne znam kako opisati to. Nije donio ništa novoga, bio je sretan sa mnom da igram na toj poziciji gdje igram i to je bilo to.
– Mourinho? Definitivno najkompletniji. Ima svoj stil, drži se njega i donosi mnogo novosti u igračke živote. S njim smo spremni uzeti sve naslove, scudetto, Kup i Ligu prvaka.
3 thoughts on “Ibra: Moj nogomet je nogomet s ulice

  1. Adnan525 Tuzla BiH

    Veoma dirljiva prica a ovo je samo dio I dokaz da sam najaci opstaju Ibra mnogo srece zdravlja golova za inter konacno sa cjelom ekipom da odemo na vrh evrope tam gde pripadamo…

  2. Adnan525 Tuzla BiH

    Kvintet zvijezda
    IBRAHIMOVIĆ
    Prošle je sezone Inter imao i devet bodova prednosti nad prvom pratiteljicom Romom, dominirao je u Italiji i solidno brodio Ligom prvaka. Dok nisu krenuli problemi s koljenom genijalnog diva, Zlatana Ibrahimovića. Cruz, Crespo, Figo, Balotelli, Cambiasso, Chivu, Zanetti, Maicon… Sve igračine, sve imena, no nisu uspjeli izbjeći triler posljednjeg kola u kojem je Inter morao pobijediti u Parmi da bi opet uzeo scudetto. Igor Budan nakon utakmice je rekao: “Imao sam osjećaj da nam nikad ne bi dali gol da on nije ušao.” “On” je, naravno, Zlatan Ibrahimović. Premda ozlijeđen, ušao je u 62. minuti, zabio dva gola i riješio prvenstvo. I ove je sezone isto. Svi su plaćeni zlatom, al’ samo je Zlatan zlatan.

Odgovori