full screen background image

Inter nastavlja ‘šetnju’ uz rekordno slab interes publike

S puno slabijim osvjetljenjem reflektora i padajućim interesom za domaće prvenstvo, talijanski klubovi u novu sezonu kreću u sjeni jednog od najlošijih rezultata njihove reprezentacije na SP-u.

Južnoafrički neuspjeh Lippijeve selekcije uspio je u Italiji opet zagorčati okus nogometa njegovim pomalo rezigniranim ljubiteljima. Premda se prije samo tri mjeseca činilo da Inter osvajanjem Lige prvaka nagovješćuje ljepša vremena.

Strmoglavljenje je krenulo još nakon onog nesretnog “Calciopolija”, a nastavilo se egzodusom najboljih igrača i trenera s Apeninskog poluotoka. Prodaja godišnjih ulaznica za utakmice Serie A ide najlošije dosad. Makar neki dužnosnici tvrde kako je to zbog uvođenja posebnog identifikacijskog programa navijača, koji za cilj ima sprječavanje nereda na stadiona, puno veći razlog leži u činjenici što najbolji klubovi imaju sve manje zvijezda, a njihovi ih europski konkurenti (izuzev Intera) sve uvjerljivije “šišaju”.

Predsjednik Talijanskog olimpijskog odbora Giovanni Petrucci svjestan je da stanje u domaćem nogometu daleko od idealnog, ali pokušava “natočiti” malo optimizma iz svojeg kuta gledišta.

– Važno je da smo se uhvatili u koštac s rješavanjem ekonomskih poteškoća u našim ligama. Pogledajte samo kako su se talijanski klubovi ove sezone, za razliku od nekih drugih, na tržištu ponašali proračunato i inteligentno – naglašava Petrucci.

Njegova teza, naravno, ima dvije strane. Jesu li imena poput Bonuccija, Krasića i Hernanesa dovoljno jak argument da navijače dovuku na stadion?

Dinamičnosti će u svakom slučaju biti manje nego prošle sezone. Za početak, otišao je José Mourinho. Makar su njegove izjave često bile vrhunac egocentrizma, ipak je zabavljao javnost. Nema više ni Marija Balotellija, koji je medijima bio hrana kao što je to Rooney u Engleskoj ili Ronaldo u Španjolskoj. Naposljetku, “emigrirao” je čak i Pierluigi Collina! Umjesto u Serie A, sad će suce birati na razini Uefinih natjecanja.

Teško je ne preskočiti podatak da među 20 trenera koji vode prvoligaške klubove, nijedan dosad nije osvojio “scudetto”. Čak ni Delneri i Ranieri, makar su tu već “cijelu vječnost”. Usput, Claudio Ranieri jedini je od trenera većih klubova zadržao svoj posao.

Gotovo svi se slažu u jednome: Inter je i ove sezone daleko najveći kandidat za naslov, a ostatak društva morat će izvoditi čuda da bi ga spriječio u osvajanju šeste krune u nizu. Osovina momčadi koja je Europu bacila na koljena ostala je na okupu, otišli su jedino već spomenuti Balotelli te Ricardo Quaresma, no taj se baš nije ni naigrao. Ah da, i Mourinho. Tu je već malo veći problem… Benítez je navodno naredio da se u trening-kampu Intera maknu sve njegove fotografije.

– Možeš ti raditi štogod želiš, ali igrači Intera ne moraju me gledati na slikama da bi me imali u srcu. Jedno je sigurno, nećeš biti bolji od mene – poručio mu je Mou iz Madrida.

Vjerojatnost da će se njegove riječi obistiniti prilično je velika. Jer, što je veće od trostruke krune? Samo ono što je prošle godine napravila Barcelona, ali bio bi, složit ćete se, gotovo nevjerojatan scenarij da Benítez sada isto napravi s Interom.

Olakotna okolnost Interu na domaćem planu jest uzak krug onih koji mu mogu poremetiti planove. Juventus se najviše “isprsio” na tržištu, ali zasad su ostali kratki i za Džeka i Di Natalea.

Roma je prošle sezone bila blizu, no od zvučnijih pojačanja dovela je samo Adriana. Sampdoria će pokušati potražiti utjehu zbog neodlaska u Ligu prvaka. Fiorentina je Cesarea Prandellija prepustila reprezentaciji, a njezini se navijači pribojavaju da Mihajlović još uvijek nije stručnjak visokog kalibra. Osim toga, ove sezone ne mogu računati na ozlijeđenog Jovetića. Najveća nepoznanica ipak je Milan, koji također nije puno kupovao, i počet će ga se shvaćati ozbiljno samo ako “ulove” Zlatana Ibrahimovića.

Izvor: jutarnji.hr
2 thoughts on “Inter nastavlja ‘šetnju’ uz rekordno slab interes publike

  1. Pacito 999

    bogme taj quaresma koji se nije naigrao,reseta sad u besiktas,dao je vec 3-4 gola za njih,a mi smo ga se odrekli za pisljivih 7 mil,uprkos tome smo ga platili skoro 30…….cini mi se da smo gresku napravili,bolje da smo se rijesili mansinija,obine,suaaza,a ne prvo quaresme,a ove nesretnike ostavismo….

Odgovori