full screen background image

Imamo četiri, idemo po još

Nakon pobjede Intera nad Romom od 3:1 u talijanskom Superkupu, čime je Inter došao do četvrtog naslova u 2010. godini izjave su dali Javier Zanetti, Samuel Eto’o, Rafael Benitez i Massimo Moratti…

Zanetti: “Prekrasan je osjećaj započeti novu sezonu sa novim trenerom na ovakav način. Uvijek je važno ući na teren i dati sve od sebe. Atletico Madrid? Neće biti lako, ali ostavit ćemo sve na terenu. Mourinho? Izabrao je Španjolsku, a mi želimo nastaviti pobjeđivati. Usporedba s Benitezom? Ne treba ih niti raditi. Razlike? Benitez je mirniji čovjek, ali jednako pripremljen i sposoban. Danas je bilo odlično, čak i kada smo gubili borili smo se. Svi su željeli vidjeti kako ćemo reagirati na promjenu trenera, a mislim da smo im odgovorili na terenu. Reprezentacija? Jako sam sretan što sam ponovno pozvan, reprezentacija mi je jako bitna.”

Eto’o: “Presretan sam zbog golova, ali najvažnije je da je momčad u drugom poluvremenu bila odlična. Napravili smo jako puno dobrih stvari, igrali dosta bolje nego u prvom dijelu i zasluženo osvojili ovaj trofej. Sada želimo europski Superkup i Svjetsko prvenstvo. Imamo četiri naslova, a želimo šest.”

Benitez: “Jako sam zadovoljan, jer smo pokazali karakter nakon rezultatskog deficita. Ovaj naslov pripada igračima, klubu i navijačima. Bila je to prva utakmica, nije bilo lako, ali zahvaljujući sjajnim igračima smo uspjeli. Priča je jasna: pobjedili su navijači, klub i igrači, to ponavljam. Najljepša stvar ove večeri? Reakcija, jer igrači u ovom trenutku nisu svježi, naporno rade. Europski Superkup? Nadam se da ćemo za taj susret biti svježiji nego za ovaj. Moram isto naglasiti da sam danas ostao impresioniran Interovim navijačima. Sada znam da će nas oni nositi ako budemo imali teške trenutke.”

Moratti: “Ova je momčad sastavljena od igrača s karakterom i osjećajem odgovornosti. Ponosan sam na njih. Naslovi su im dali sigurnost. Čini mi se da trener od njih traži višu obranu, što na početku možda neće štimati 100%, ali s vremenom će to biti sjajno. Novi je ovo Kup, ali proslaviti ćemo ga naravno, bilo bi glupo da se naviknemo i pravimo se da to nije ništa. Slavimo večeras, a od sutra mislimo na europski Superkup. Primjetio sam strašan entuzijazam među navijačima i to me veseli. Julio Cesar? Strašna parada, sjajan je.”
Odgovori