full screen background image

Javieru Zanettiju nagrada Gaetana Sciree

Sjajni kapetan milanskog Intera Javier Zanetti dobitnik je nagrade Premio Scirea, nagrade koja nosi ime slavnog bivšeg nogometaša Juventusa Gaetana Sciree, a koja se dodijeljuje igraču starijem od 30 godine koji je imao “uzornu karijeru”…

Nagrada se dodijeljuje redovito od 1992. godine, a ove je godine po prvi put bila otvorena i za strane igrače koju su proveli u karijeri najmanje 10 godina u Seriji A, pa je 36-godišnji argentinski desni branič postao prvi netalijanski dobitnik.

Zanetti je osvojio 231 od ukupno 371 glasova talijanskih novinara i na taj se način priključio uglednim osvajačima ove nagrade među kojima su između ostalih Franco Baresi, Roberto Baggio, Paolo Maldini, Gianfranco Zola i Alessandro Del Piero.

Zanetti je član Intera od 1995. godine, a u redovima “nerazzurra” osvojio je čak 13 trofeja.

Gaetano Scirea je bio legendarni Juventusov stoper koji je proveo 14 godina u redovima “stare dame” (1974.-1988.). Za talijansku reprezentaciju nastupio je 78 puta, a imao je čast i nositi kapetansku vrpcu. Preminuo je 1989. godine u tragičnoj prometnoj nesreći u Poljskoj, dok je radio kao pomoćni trener u Juventusu pod Dinom Zoffom.
2 thoughts on “Javieru Zanettiju nagrada Gaetana Sciree

Odgovori