full screen background image

Rafa Benitez: Inter će igrati još bolje!

Novi trener Intera Rafael Benitez rekao je danas da očekuje kako će njegova momčad u predstojećoj sezoni igrati bolje nego prethodne.

“Nerazzurri” su prošle sezone osvojili tri trofeja – prvenstvo, Kup Italije i Ligu Prvaka, ali je ekipa često kritikovana zbog stila igre koji se uglavnom bazirao na kontranapadima.

“Ovaj tim želi učiti. Još nismo kompletna momčad, ali igrači su pokazali da su pametni i da mogu uraditi ono što tražim od njih”, rekao je Benitez za list Gazzetta dello Sport.

Španjolac je na kraju prošle sezone, nakon šest godina u Liverpoolu, potpisao dvogodišnji ugovor sa Interom. Sa engleskim klubom osvojio je Ligu Prvaka 2005. godine i FA Kup godinu dana kasnije.

“Želio bih da igramo bolje, da ekipa što duže zadrži loptu u posjedu. Igrači su to tražili od mene, ali to će biti težak zadatak”, rekao je Benitez, koji se proslavio trenirajući Valenciju, sa kojom je osvojio dve titule prvaka i Kup UEFA.

“Proučio sam tim i vidjeo da Inter pobjeđuje kada organizuje brze kontranapade. Ekipa ne drži dugo loptu, ali brzo prelazi u napad kada je ponovo osvoji”, dodao je španjolski trener.

On je rekao i da bi želio da pružiti priliku mladim igračima Intera.
Tim koji je osvojio Ligu Prvaka kritikovan je jer nije imao nijednog Talijana u startnoj postavi.

Veterani Marco Materazzi i Francesko Toldo bili su na klupi, zajedno sa napadačem Mariom Balotellijem.

“Cilj je da pružimo šansu mladima. Svi pričaju o tome, ali u stvari svi samo žele da pobjeđuju i nitko nema hrabrosti čekati”, rekao je Benitez.
One thought on “Rafa Benitez: Inter će igrati još bolje!

Odgovori